Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Stilen är på berättande rim och tonen andas av tidlöshet. Rubrikens gubbe kan vara man, en jordgubbe eller en marsian av tårtlik (-nande) marsipan. Marsian är en person som har födelsedag i mars. Textenärspontanskriveninuet.


Kyssen kan smak av gubbe hava




Kyssen kan smak av gubbar hava
dylika känslor ej mot revben skava
den som ej ännu blivit sommarkysster
ej heller skina likt sol av lyster

solen vandrar över himlens fäll
som musiken ur ett samfällt kapell
dess toner smekande ljuvt och lett
serveras gärna på just seendes sätt

stående basar vart instrument låtande
där ses nog envars uniform väl ståtande
gåendes i någon marsch på esplanad
där visas gossarna klädda i rad

snart nog finns där lust och blomma
sommarens väder känns här komma
känslor vädras i högst luft nyfiken
ingen människa behöver bli sviken

av längtan efter egen önskans kraft
den sipprar i sinnet lik en saft
en sådan hög av förväntan och just
sommarens kyss så som fylld av lust.











o




Bunden vers (Rim) av lodjuret/seglare VIP
Läst 49 gånger
Publicerad 2023-05-29 14:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP