Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Inspiration: Dröm av Harry Martinsson


De försvunna männen

Jag satt i ett rum med bara kvinnor
osynlig, tyst, lyssnande,
männen lyste med sin frånvaro.

Vad är alla männen tänkte jag
när kvinnorna pratade om de försvunna männen
som gått sitt eget öde till mötes.

De kommer snart åter sade en mörkhårig kvinna
med blodröda läppar oroligt, och tar makten i från oss
just när vi beseglat dom.

Oro spred sig i lägret, kvinnan med de blodröda läpparna
viskade dock tyst för sig själv
jag önskar dom åter, åtminstone några för mig.




Fri vers av Kungskobran VIP
Läst 98 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-05-30 10:12



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Män och kvinnor beskrivna som grupper i en maktkamp. I dag känner sig en del män hotade eftersom kvinnor kliver fram på så många områden. Men fortfarande har kvinnorna i stort lägre löner och lägre pension. Ett mer jämlikt förhållande mellan män och kvinnor har större chans att lyckas även inom kärlekslivet!
2023-05-31
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP