Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ukraina förnekar att ligga bakom dröneattacken i Moskva, men Kiev "bevakar med nöje "President Volodymyr Zelenskyjs rådgivare Mychajlo Podoljak har dock sagt att Kyiv ser med glädje på attackerna och ”förutspår fler”.


Ukraina "leker med elden" och har "mycket att förlora"

Brytningen mellan Ukraina och västvärlden har inträffat, president Putin kommer att hålla ett tal.

 

Ukraina förnekar att ligga bakom droneattacken i Moskva, men Kiev "bevakar med nöje"President Volodymyr Zelenskyjs rådgivare Mychajlo Podoljak har dock sagt att Kyiv ser med glädje på attackerna och ”förutspår fler”.

Drönarangreppen följde på en våg av massiva ryska anfall mot Kyiv.


Ukraina "leker med elden" och har "mycket att förlora" om bakom Moskvaattacken, varnar experter att Ukraina "leker med elden" om det visar sig ligga bakom Moskvas drönarattack, sa säkerhets- och försvarsanalytiker Michael Clarke till Sky News. senaste händelsen i den ryska huvudstaden, sade Clarke att om Ukraina låg bakom attacken, så militärt "kan de få ut något av det".

"Det bevisar för moskoviterna att det här kriget inte är något som händer någon annanstans. Det är pinsamt för den ryska militären att ha släppt dessa saker. Så det finns lite militär logik i det, tillade experten.

Han sa dock att om Ukraina låg bakom attacken, politiskt "kan Kiev förlora mycket på detta."

"Detta kommer att uppröra Kievs anhängare i väst. Det kommer att öka narrativet som Putin och människor runt honom kan använda för att visa att ukrainarna försöker förstöra Ryssland", sade han.
”De kommer också att säga – även om det inte är sant – att Nato ligger bakom detta. Inget av detta är sant, men denna berättelse kommer att ges tilltro. Därför riskerar det att skapa en kil mellan Kiev och dess västerländska supportrar”, tillade experten.

"Så ukrainarna har mycket att förlora om de visar sig ligga bakom det här."
Samtidigt sa Skys internationella korrespondent John Sparks att Moskva "inte gillar att se svag ut".

"Deras misslyckande med att försvara luftrummet över Moskva - om detta var en ukrainsk attack - får dem att se svaga ut", sa han.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 99 gånger
Publicerad 2023-05-30 13:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP