Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DE MÄNSKLIGA RÄTTIGHETERNA

DE MÄNSKLIGA RÄTTIGHETERNA

Paragraf 1:
Varje människa i världen har rätt till att njuta av livet och känna förtröstan, tillförsikt, samt lugn och ro åtminstone då och då.

Paragraf 2: Varje barn har rätt till att växa upp med psykiskt friska och funktionella föräldrar eller i alla fall hyfsat funktionella.

Paragraf 3: Varje människa har rätt till att slippa att bli mobbade och utfrysta, förnedrade och djupt kränkta.

Paragraf 4: Varje människa har rätt till att vara älskade, respekterade och bli bemötta med empati, förståelse, uppmuntran samt beröm.

Paragraf 5: Varje människa har rätt till att slippa bli utmattade stressvrak på sina arbeten så att fritiden kan bli skön och meningsfull.

Paragraf 6: Varje människa har rätt till att inte bli mördad, våldtagen, misshandlad och utnyttjad samt fullständigt manipulerad.

Paragraf 7: Varje människa har rätt till att kunna känna livsglädje och att få skratta åt
alla sjuka skämt.

Paragraf 8: Varje människa har rätt att ha en skälig och anständig levnadsstandard i samhällen utan bisarra klassklyftor.

Paragraf 9: Sexuell, politisk och religiös frihet
samt jämlikhet mellan könen.

Paragraf 10: Varje människas fulla rätt att springa naken och skrika ut sitt ursinne på ängen samt ta sig ett dopp i skogsbäcken.




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 92 gånger
Publicerad 2023-05-30 15:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP