Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale… En hyllning till frukostfröet syllium, psyllium, phsyllium, eller LOPPFRÖ som det kallas i folkmun…


ETT LITET FRÖ


vad an ett litet frö kan betyda

dess signum går ej att tyda

ett obetydligt frö sägs lyda

i sitt hölje vackert kärnan pryda

 

säg ack om butiken tog det hem

säg att de levererade det klockan fem

alla magar skulle må gott hos dem

som på detta frö fick vetskap och kläm

 

som en liten loppa detta fröet hoppa

det passar bra i fil och goder soppa

många frön vi kloka i oss stoppar

det gör ju så gott i våra kroppar

 

du lilla frö obetydligt för ett öga

men utan dig faller rutin till föga

magarna blir hårda och tröga

utan dig lilla frö är magarnas kurr höga

 

 




Bunden vers (Rim) av Solstrale VIP
Läst 301 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2023-05-31 11:37



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
En sannskyldig hyllning till en välgörare. Fröet som det gäller kan känna sig stolt.
2023-06-01

  Olof Lagerhorn VIP
Ett frö kan, som i denna text, ge god
näring också åt en originell och
fyndig tankelek.
2023-05-31

  Öknens Ros VIP
Har inte hört talas om dessa frön. Kanske vore värt pröva på med min oroliga mage. :)
2023-05-31

  ResenärGenomLivet VIP
Kul sätt att göra reklam för detta lilla frö...tänk så mycket gott naturen har att bjuda på...trevlig dikt...
2023-05-31

  Maria Sundelin VIP
Ett frö är alltid en början
2023-05-31
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP