Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


STRINDBERGSKA BROTTSJÖAR

När bränningarnes brottsjöar slår
mot holmarne då vindarne vredgas
trassla in sig i varandra om färdrikt-
ningen är jämförbar med politikers
tumultartade motsatser vilka svänga
sig efter gynnsammaste klimaten är
icke förmenat tagas seriöst som likt
kreaturen endast söka sig till bättre
betesmarker som äfven äkta hustrur
söka sig till bättre bemedlade herrar
att kurtisera.

-




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 143 gånger
Publicerad 2023-06-05 10:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP