Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag är

Jag är
Den som skickar sms:et mitt i natten
För att se om du är vaken
Eller om jag också blir den som väcker dig
Den som frågar hur du mår
När du står uppe på taken
Och månen försöker ta ner
Eller
Håller dig i handen
När du närmar dig kanten
för att livet knuffar på
Jag är den som stänger dörren
Men också den till vilken du alltid kan gå
Jag är den som vattnar växte
Den som läser texten
Du suttit i veckor och grunnat på
Jag är skrattet som är före
Det roliga når du gör det
Jag är orden på din tunga
Jag är luften i din lunga
Jag är ljuset som du ser
När du mot nån annan ler
Jag är den som kommer efter
Den du glömmer bort
Undersidor långa stunder
Men oftast bara rätt så kort
Jag är den som finns invid
I all och evig tid
Jag är där när livet värker
Jag är där när livet ler
Ändå känns det stundom
Som jag är den du inte ser




Fri vers (Fri form) av tomfolke
Läst 57 gånger
Publicerad 2023-05-31 22:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

tomfolke
tomfolke