Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Löftet

Den som vandrar genom elden ensam
lyssnar till smekningar från kistans lock
vakar genom ljusa nätter
sörjer sig fram över isens mörker
lämnar kroppens styrka
och minnets stationer
blir så småningom befriad
att glädjas över livet
när döden går bredvid

 




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 111 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2023-06-01 04:44



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
Det kan komma fram både en tröst och en glädje i livet när man lärt sig acceptera lidandet, det oundvikliga -
Ömsint klok fri vers
2023-06-01

    Lena Staaf VIP
Vackert, mjukt. En glädje över livet och acceptans över det ofrånkomliga åldrandet och döden.
2023-06-01

    Lena Söderkvist VIP
Existentiellt, textflödet upplevs av mig som smeksamt, nästan trösterikt.
2023-06-01

  Emanuel Sigridsson VIP
Lite Hemingway i slutet av denna text. Visserligen i mjukare form, men lika insiktsfullt.
2023-06-01
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP