Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(vilken ord parodi, en politisk parodi på temat mitt Huss dörr är öppen för dig men jag berättar fortfarande inte var jag bor och när du kan komma. Det är öppet! så här förklarar jag dessa politikers ord)


Sverige och Ukrainas dilemma att bli accepterad i Nato.


"NATO:s policy för öppna dörrar är fortfarande i kraft, men samtidigt är det tydligt att vi inte kan prata om att acceptera nya medlemmar (som är) mitt i ett krig", sa hon till reportrar i samband med mötet med cheferna för medlemmar av statliga diplomater.


Den tyske utrikesministern: Nato kan inte acceptera som nya medlemsländer mitt i ett krig eller en intressekonflikt.

Den ukrainske presidenten, Volodymyr Zelensky, uttryckte på torsdagen det ukrainska folkets och den ukrainska arméns "besvikelse" angående bristen på "positiva beslut" angående hans lands inträde i Nato.

Enligt Stoltenberg är "ingen i stånd att berätta exakt vad som kommer att bli det slutgiltiga beslutet vid toppmötet i Vilnius i denna fråga".

Natos dörrar förblir öppna för nya medlemmar, men en stat kan inte gå med i alliansen så länge den är mitt i ett krig, sa Tysklands utrikesminister Annalena Baerbock.

Den franska utrikesministern Catherine Colonna har å sin sida sagt att alliansen måste fundera över vilken typ av säkerhetsgarantier den kan erbjuda Ukraina.
"Jag skulle vilja betona att alla allierade är överens om att Natos dörr förblir öppen, vilket vi demonstrerade med Finland och Sverige. Och alla allierade är överens om att Ukraina kommer att bli medlem i alliansen. Och alla allierade är överens om att det är upp till Nato-allierade och Ukraina att bestämma när tiden är inne'', sa samma dag, i Oslo, generalsekreterare Jens Stoltenberg vid öppnandet av mötet med utrikesministrarna från Nato-länderna. .

Utan konsensus blir det inget beslut, påminde generalsekreteraren. Men en månad före toppmötet är inget ämne avgjort. "Även Ukraina, som försvarar europeiska värderingar med blod, har fortfarande inget positivt svar angående sin anslutning till Europeiska unionen och Nato, sa Zelenski i Moldavien , inom Europeiska politiska gemenskapens andra toppmöte




Övriga genrer (Essä/Recension) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 65 gånger
Publicerad 2023-06-01 14:05



Bookmark and Share


  Koloristen
*självcensur*
2023-06-04
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP