Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TRO OCH VETENSKAP

Tron har inte tankens möda,
eller vetenskapens vikt.
Tron är kärleken den röda,
hjärtats hopp och tillförsikt.

Tron är tokig, oförnuftig
bortom vetenskapens gräns.
obegriplig, konstig, luftig
utan vanlig evidens.

Vetenskapen har en annan 
tro, metod och uttrycksform,
som är grundad under pannan
men med samma tvivelsstorm.

Tron och vetenskapen utgör
skilda rum i samma bo.
"Gud" är den som allting utför
- både vetenskap och tro.





Bunden vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 150 gånger
Publicerad 2023-06-01 19:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP