Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


TITO

Jag ville sitta ned med jugoslaver

och tala om Titos tid

om hur man byggde socialismen

efter partisanernas strid

Hur man segrade över krafter

som var destruktiva som få

Jag ville sitta med jugoslaver

och tala om hur det var då

 

Jag ville tala om Josip Broz Tito

tala om livsverket

om kampen mot Ustasja

och om att Tito hade rätt

Som en postum hyllning till mannen

som var älskad av sitt folk

Han som styrde Jugoslavien

ut ur dunkel, ut ur smolk

 

LARZ GUSTAFSSON 1/6 2023




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 115 gånger
Publicerad 2023-06-01 20:48



Bookmark and Share


  Koloristen
I det här blir vi aldrig överens.
2023-06-02

  Larz Gustafsson VIP
Tito dog. Då tog de utländska krafterna som ville splittra Jugoslavien över.
Precis som man försöker göra i Syrien.
2023-06-02

  Federico Romano
Jag satt med jugoslaverna i Skärholmen innan Titos död, alla var vänner då, jag skulle fråga Tito vad hände sen?
2023-06-02
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP