Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Päron.


Jag har haft en uppväxt
Det har varit mycket sorg
Död, missbruk, depression, misshandel
Ångest
I vissas ögon tortyr

Men det har också varit fina minnen
Soliga, leende dagar
Betydelsefulla materiella ting och kärleksfulla handlingar

Jag har varit älskad hela tiden
Missriktat men mina föräldrars kärlek har varit där
Ibland genomskinlig, ibland grå

Jag slog mig ofta, varje dag. Jag blev ihoptejpad även fast plåstret satt snett.

Jag har förstått!
En del av att bli vuxen är att acceptera.
Acceptera saker du inte kan förstå. Förlåta det du inte kan förlåta
Du måste fungera.

Trots fattigdom och orimligt många barn
Våran ilska och missnöje
Har våra föräldrar gjort det dem kunnat
Det har inte varit nog på långa vägar
Men de har försökt.

Det är allt man kan kräva av en annan människa. Försöken.
Sen måste man gå vidare.




Fri vers (Fri form) av solflickan
Läst 53 gånger
Publicerad 2023-06-01 23:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

solflickan