Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När jag vaknar



När jag vaknar såhär tidigt,
har solen redan stigit flera grader
över grantopparna smiter strålarna
in genom mitt norrfönster i köket

Igår berättade jag om en tid
då jag var under förtryck
Hon sa; Det är ju tortyr!
Jag log och sa; Javisst!

Du vet att du kan måla ut dina känslor va?
Att du kan skriva utrensande poesi.
Jag vet, sa jag. Men det är inte där det kommer ut.
Det kommer genom mina organ

Mina målningar berättar om frekvenser
som ledstjärnor för oss alla
I detta ljus förgörs våra förehavanden,
vårt självpåtagna plågeri

Tvånget att stanna i en relation
Destruktionen av personan
Disintegreringen våra övertygelser
Utplånandet av egot

I askorna av denna skapelse
Föds jag på nytt
i klarsyn















Fri vers (Modernistisk dikt) av LenaJohansson VIP
Läst 87 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-06-02 06:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP