Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På tu man hand med mig själv


Jag känner mig anonymiserad
i denna kropp,
som om jag är någon odefinierad som hänger på,
noterar dess rörelser och tankar,
en tiondels sekund efter deras realiserande;
kanske ett resultat
av alltmer sällsynta interaktioner
med andra;
häver ur sängen,
barfotar ut i vardagsrummet,
via köket till toaletten,
men är inte riktigt någon;
bara ett observerande av någon
med mitt namn och adress,
från en obestämd plats i livet

Vill jag finnas direkt, i ögonblicket,
i stunden,
måste jag umgås;
inte isolera mig som brandspanande Gary Snyder
uppe på Sourdough Mountain
i staten Washington 1953;
inte ständigt hovra över pennans dansande spets
och orden som växer till pärlband av illfundigheter,
nästan som av sig själva
- men jag är ett fosterbarn i min kropp,
oländig och rödhårig -

Genom västerfönstret
ser jag grannens hår vitna

Något händer med tiden

Flyttbilarna ser till
att alla hål fylls
med kroppar

Fattiga stackare bär kaffepannor

Grannskapet blandar eritreaner, Jehovas Vittnen
och medlemmar i Crazy Wolf MC

På tu man hand med mig själv
känner jag vardagslivets desperation
i huskroppen




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 78 gånger
Publicerad 2023-06-02 12:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP