Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ålderdomen preparerar inför det sista och enda slutet




Det finns bara ett slut
kärlek tar aldrig slut.
speciellt inte den du lämnar.

Jag slutar så sakteliga med att vara våghalsig
jag är inte längre orolig över nonsens
eller bekymrad över futtigheter.

Jag springer inte till blodsmak
jag dricker mig mycket sällan full
jag är inte lika kåt på att knulla.

Jag har däremot fått ett nytt luktsinne
som gör att jag vet hur olika jordarter luktar
och jag läser dödsannonser med ett förskräckt leende.

Jag ljuger mycket lättare än jag nånsin gjort
så jag skulle rent av kunna planera ett bankrån
men jag orkar inte tänka på att hålla i ett vapen.

Nu blommar och blomstrar allting runt omkring
flugsnapparen tjuvkikar på talgoxens ungar i holken
och jag föreställer mig hur det känns att längta efter döden.

Solen kämpar tillsammans med regnet
skogens sus ackompanjeras med åskan
allt är ett och tillsammans och jag älskar dig.

Du och jag, jag och du,
vi som vi till slutet
att försöka börja förstå att allt....




Fri vers (Fri form) av Gunnar Hilén VIP
Läst 114 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-06-02 16:18



Bookmark and Share


  Minkki VIP
vilken vacker slutsträcka på livsvägen, när allt faller på plats och det väsentliga är "vi som vi till slutet" och det där att _börja_ förstå...
2023-06-03

  Gunnar Hilén VIP
Tack Lottie !
2023-06-02

  Lottie Ålhed VIP
Vackert skrivet med igenkänning. Vem läser inte dödsannonserna?.och visst känner man olika jordarters doft intensivare med åren.
2023-06-02
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP