Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om nya generationer


Bryta ny mark

Dikt av Julia Engström.

Varje generation måste staka ut sin egen väg, de måste slå sig fram och bryta sig loss från de som blivit gamla och grå i sinnet.

Eftersom förutsättningarna hela tiden ändras finns det ibland inga upptrampade stigar att vandra på.

Det är tungt att bryta ny mark och det kräver mod att tänka i outforskade banor istället för att fastna i gamla hjulspår.

Det är de unga som får skörda vad vi sår i form av miljöförstöring, krig och utarmade jordar.

Det må vara så att vi behöver unga friska hjärnor för att lösa världens kriser men då är det banne mig dags för världens makthavare att lyssna.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Julia Engström VIP
Läst 56 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-06-03 17:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Julia Engström VIP