Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bestraffning


MORGONBÖN

På högstadiet var det morgonbön innan lektionstimmarna började. Jag väntade in morgonbönens avslutning innan jag visade mig på skolan.
En vacker dag blev jag avslöjad .Slöjdläraren stannade sin bil efter vägen och frågade varför jag inte var på morgonbönen.
-Jag är inte kristen jag är buddist.
Straffet var kvarsittning på lördagen. Hela två timmar. Lena Olsson och jag gjorde ett milt uppror genom att sitta och skramla med våra nyckelknippor. Det lät taktfast.
Vakthavande lärare kunde inte hålla sig för skratt. Nej, nu överdriver jag. Han smålog i mjugg och vi fnittrade. Det kändes som att vi förkortade de två timmarna.




Prosa av Ingegerd svedin VIP
Läst 71 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-06-04 07:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingegerd svedin VIP