Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min underbara lågstadieexamen 1975

 

På fredag så ska jag åka upp på stan och köpa nya kläder till skolavslutningen tillsammans med min snälla mamma och vi ska fira att jag har gått klart lågstadiet och allt ska bli så härligt med ett långt sommarlov med bad, jordgubbar och glass! Men hallå din mamma dog 2017. Va är mamma död? Säg inte att det inte är 1975 och att jag är 10 år gammal och överlycklig över att finnas till. Doktor Helsvensk vill tala med dig, hon väntar på sitt rum. Menar du verkligen att mamma verkligen är död? Men ska jag då umgås med? Doktor Helsvensk har varken lust med skitsnack eller provokation och hon tillkännager att jag ska få komma till den beryktade avdelning Paviljong Kortslutning och att jag måste sluta upp med mitt jävla jidder för nu vankas det nämligen andra bullar!
Kan någon bevisa att min snälla mamma är död? Och pappa då som begick självmord har han kommit hem från Sydamerika så att vi kan fortsätta det avbrutna partiet schack?
På den ökända Paviljongen så stoppade de i mig så mycket antipsykotisk medicin Zyprexa så att jag blev en väldigt förvirrad zombie som gick omkring och försökte existera i korridorer korridorer och korridorer och man kunde omöjligtvis avgöra vem som var patient och vem som var personal. 2 år gick och det var alltid våren 1975 den legendariska tiden då min snälla mamma och jag åkte upp på stan för att köpa nya kläder till den lyckliga och härliga skolavslutningen för jag hade tagit examen på lågstadiet. Pappa hade inte tagit livet av sig ännu och hela det svenska folket svämmade över av ett välmående som aldrig skulle ta slut.




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 79 gånger
Publicerad 2023-06-04 15:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP