Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ungrarna har bestått tidens tand.

Ungerns vice premiärminister Viktor Orban gjorde i söndags revisionistiska uttalanden om Trianonfördraget dagen då Ungern för 103 år sedan förlorade territorier efter nederlaget i första världskriget. Med anledning av årsdagen av fördraget den Trianon, Péter Szilágyi, vice statssekreterare för nationell politik för premiärminister Viktor Orban (fotoartikel), betonade, vid ceremonin för överlämnandet av Bron av tillhörighet, att efter "Trianon fredsdekret" hoppades ungrarna att "vårt modersmål , traditioner och kultur kommer inte bara att vara en del av minnet, utan också av vardagens verklighet”.

"Sedan 2010 har den ungerska regeringen arbetat för att uppfylla detta hopp. Som ett resultat blev 150 000 ungrare som bodde utomlands en del av den ungerska nationen under offentlig rätt. Målet för regeringen är att göra det möjligt för ungrare som bor utomlands att blomstra i sitt hemland, att stärka den ungerska identiteten hos samhällena", tillade han, citerad av hirado.hu. Han påminde sig: den 4 juni 1920 var det ett sorgeuppehåll på kontor och skolor samlades tiotusentals människor klädda i sorgekläder i Budapest. Klockor ringde, fabrikslarm ringde, trafiken stoppades. Enligt stormakternas beslut sitter över tre miljoner ungrare fast utanför landets gränser.

"Ungerarna har klarat tidens tand"


Den biträdande utrikesministern sa att beslutet togs för 13 år sedan, "vi kommer inte att tillåta nationella gränser att skilja oss från våra landsmän". Nationens fulla rättigheter. Tack vare stödet från nätverket av ungerska utbildningsinstitutioner utomlands kan 300 000 barn per år dra nytta av kvalitetsutbildning på sitt modersmål i Karpaterna och i hela världen, betonade han.

Han talade om det faktum att regeringen också erbjuder stöd till studenter som studerar inom offentlig utbildning i deras ursprungsland, så att de åtminstone en gång kan besöka de områden som bebos av ungrare i grannländerna. "Syftet med den nationella politiken är att öka medvetenhet om att vi är ansvariga för ungrarna över gränsen”, sa han.

"Ungerarna har stått emot tidens tand och tack vare de senaste årens nationella politik är de starkare än någonsin", säger Péter Szilágyi, enligt rapporten.
Etiketter: Ungern, Viktor Orban, trianon,




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 95 gånger
Publicerad 2023-06-04 18:33



Bookmark and Share


  Koloristen
Stor respekt! Mer än så vill jag inte skriva.
2023-06-04
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP