Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild:AndLou


"Ett skamset förlåt"

 

Vi som möttes där
invid torget
i våra försöka
att ro nätterna iland
ja vi drack oss fulla
av livets vin
i ett försök att släcka
nån inre brand

om man nu ska leva
som man lär
samma mål
men jo visst jag tyckte
jag var cool
när jag allt som oftast
höjde glaset i en skål

ja vi alla levde
för berusningen
men nej
vi var aldrig fulla
alla fester de skulle vara
för evigt
och våra pengar
de skulle rulla

där på gatorna
om natten
kan vi fortfarande
se dem överallt
och det är värst för dem
i skuggorna
för just dem är samhället
extra kallt

men va fan
vi tömmer väl våra glas
och vi fyller upp dem
på nytt igen
för vi klarar
aldrig skammen
utan att förvränga
sanningen

ja för oftast
kan vi nog konstatera
att det är berusningen
som styr
och när som livet blir
till en enda fest
då blir slutsumman
extra dyr

så jag stannar upp där
mitt i dörren
med min kära flaska
billigt vin
då hör jag mig själv
viska ett skamset förlåt
för jo visst
jag är ju …ett äkta svin

Copyright © AndLou

 




Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 84 gånger
Publicerad 2023-06-05 11:15



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Ett fyllesvin det är ja
mera brännvin vill jag ha
då mår jag jävligt bra
förmår de stora sakerna
kaxig som ett svin
tror att jag är fin
men allt har sitt slut
ingen gillar en suput

2023-06-05
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP