Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
20181222


nostalgitripp


sommaren 2016

sommaren när skärvorna brann
smög bilen längs ringlade vägen fram
resanden sin vila fick vänta
tills målet en ljus och solig glänta
svartvita stammar
gav stundens vila
deras öppna famnar
gav glädje att åter se
vägarna så sköna
när soldiset i fjärran började att le
och dalarna så milt gröna

längs vägen ser barnet sjön
där vi badade om natten
fnisset när vi släpade vår cykel
vi hade glömt vår nyckel
kräftor som i vassen kröp
de glada skratten vandrade
genom träskorna
och skogens pelarsal

gädda och braxen på flötet nappade
skrillan över isen flög
skolkompisar i 4:e och 5:e
och febertoppen
var rejäl så de dög
mässlingen var brasan
med rätta virket

mycket är sig likt fast
annan funktion
än kunskapscentrum
rekreation

I dag går vi de oskoddas stigar
där spindeldjuret
väver tistlar och törnen
över vår igenvuxna väg
där utslaget vajande gräshår

vinkar till hemlösa lador
kramar gråklädda väggar
där drömmande kattögon strilar
ödebyar lägger långsamt tiden
kroppen i gräset
begraver sig i glömska

brinnande dammvirvlar andas
frustar stoft ur blödande näsborrar
svänger med sitt vilda gräshår

otämjda ger de sig av
förvandlas långsamt till skog

naturen återtar sitt









Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 91 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-06-06 08:44



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
känns som 100 år peter parker
då du försvann men våra samtal
får minnet att leva kram
2023-06-06
  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP