Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ukrainsk detaljerad plan att attackera gasledningen/CIA.

 

The Washington Post 

USA hade information om en detaljerad ukrainsk plan att attackera gasledningen Nord Stream tre månader innan den saboterades, skriver The Washington Post på tisdagen och hänvisar till information som läckt ut på nätet, enligt Agerpres. Det fick CIA reda på i juni 2022, genom en Europeisk spionbyrå, att ett team av sex personer av ukrainska specialstyrkor hade för avsikt att spränga naturgasledningen mellan Ryssland och Tyskland, skriver den amerikanska publikationen, citerad av Reuters.

Den europeiska underrättelserapporten delades på Discord-chattplattformen, enligt uppgift av Jack Teixeira, Air National Guard-medlemmen som nyligen åtalades i samband med läckan av känsliga amerikanska dokument.
Washington Post säger att de fått en kopia från en av Teixeiras onlinevänner.

Underrättelserapporten baserades på information som erhållits från en person i Ukraina, nämner dagstidningen, och tillägger att CIA överförde denna rapport till Tyskland och andra europeiska länder i juni 2022.
Specifika detaljer inkluderade antalet agenter och attackmetoder, enligt Washington Post. Detta skulle innebära att de västallierade under nästan ett år hade grund att misstänka Kiev för sabotaget i fråga.

Den amerikanska tidningen skriver också att tjänstemän från flera länder har bekräftat att informationsrapporten som lagts ut på Discord-plattformen korrekt återger vad den europeiska tjänsten överförde till Central Intelligence Agency (CIA)

Washington Post tillägger också att han, på begäran av några regeringstjänstemän, gick med på att inte avslöja namnet på det europeiska landet eller vissa aspekter av den misstänkta planen, med hänvisning till risker för källor och operationer.

CIA har ännu inte svarat på begäran om att kommentera ämnet, nämner Reuters, som också skriver att man inte kan bekräfta uppgifterna som publicerats i Washington Post.

Flera undervattensexplosioner skadade i september 2022 de nyligen byggda gasledningarna Nord Stream 1 och Nord Stream 2 som förband Ryssland med Tyskland under Östersjön.

Explosionerna inträffade i de exklusiva ekonomiska zonerna i Sverige och Danmark. Båda delstaterna sa att sprängningarna var avsiktliga, men har ännu inte avgjort vem som är ansvarig. Sverige och Danmark, men även Tyskland, utreder händelsen.

Washington och NATO kallade händelsen "en sabotagehandling". Moskva skyllde på väst. Ingendera sidan lämnade bevis om vem som begick attacken

Etiketter: Ukraina, USA, nord stream,




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 67 gånger
Publicerad 2023-06-07 00:48



Bookmark and Share


  Federico Romano
Vi tro vad vi har lärt oss att tro!
Just är Ryssland den dåliga grabben
Som spränger dammar sin egen gasledning
Kanske odlar dom koka buskar isöder
2023-06-07
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP