Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
https://youtu.be/kGi2AlMhraQ


Att dö snyggt

En av mina favoritlekar som barn
handlade om att dö snyggt
skjuten mitt i hjärtat
som en westernhjälte
stora dramatiska rörelser
med armar och ben
rulla länge längs en lång slänt
för att slutligen möta döden
med kraftiga kramper och stön

Peter Sellers visade mästarprov
på denna lek
i filmen Oh, vilket party
Jag skrattade så att jag fick ont i magen

Att dö snyggt på riktigt
tänker jag mig att
nyduschad rakad och ren
passera en gräns nattetid
till minsta möjliga besvär
för vårdpersonal anhöriga och vänner
så att minnet av mitt liv
kan dröja sig kvar hos dem
utan stora kroppsliga sensationer




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 114 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2023-06-07 04:05



Bookmark and Share


  Mats Edin VIP
Att få dö skrattande vore roligt
2023-06-09

    ej medlem längre
Åh, min paradgren! Slutade aldrig leka den. En dikt som slutar i ömma tankar jag känna igen mig i. Kan känna igen motsatsen, att se det tillstånd jag och mitt hem befinner sig i och drabbas av känslor inför ifall någon skulle behöva mötas av synen. Att i döden skulle den som klev in in lägenheten få se livet som var. Det vill man bespara alla, på det vis du fångar här.
2023-06-08

    Sefarge VIP
Betänkansvärda tankar om
allas vår"privata" hädanfärd?
Vet en f.d sommargranne
Som var matthandlare o
dog ensam på en lugg-
sliten maskintillverkad
matta av högst tvivel
aktig kvalite.Stackaren
Men det visste väl han
inte om i förväg att det
skulle sluta så. ..?


2023-06-07

    Lena Söderkvist VIP
Jojo, allting är relativt, vems synvnkel inte minst. Underfundigt att komma att tänka på det. Kan inte annat än hålla med (nu när jag har blivit äldre).
2023-06-07
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP