Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det perfekta leendet

Jag tror på det leende och skratt
som blommar upp av inre glädje
inte den manipulation av ansiktsmusklerna
som är en konsekvens av lydnad eller auktoritär anpassning




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 95 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2023-06-07 04:36



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Men så mycket är inlärt. Jag hade en gång en manlig kollega som log när jag mötte honom i korridorerna. Jag blev lika chockerad (och glad!) varje gång. Det är oerhört, oerhört sällsynt att möta en främmande man som småler ett äkta leende. Kvinnor å andra sidan, där är det tvärtom.
2023-06-08

  Blomma-Stjärna VIP
ja, så bra skrivet - leende som kommer inifrån värmer!
2023-06-07

  Marita Ohlquist VIP
Utomordentligt bra formulerat.
2023-06-07

    Lena Söderkvist VIP
Vem gör inte det.
2023-06-07
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP