Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
Zelenskiy erbjuder hjälp till de "offer" civila om de accepterar befriat ukrainskt territorium och inte ryskt territorium, så att de kan dö i syndens vatten.


Omvändning: Varför Ukrainas damm faktiskt kollapsade

 CNN: Ryska trupper dödade och spolades bort Nova Kahovka-dammen kan ha kollapsat på grund av strukturellt fel efter att ryssarna ockuperade den förra året, visar CNN-analys av satellitbilder., mars 2022.

https://www.youtube.com/watch?v=xxHLImMbnAw


Vattnet dödade och svepte bort ryska trupper."Ingen från den ryska sidan lyckades fly"
Kapten Andrei Pidlisni sa att när dammen brast, tidigt på tisdagsmorgonen, "lyckades ingen från den ryska sidan fly. Alla regementen som ryssarna hade på den sidan översvämmades", hävdar den ukrainske officeren.
Övervakningsvideo från november 2022 visar explosioner vid Kakhovka.
Ukrainska styrkor på högra stranden av Dnepr ockuperade försvarspositioner. Attacken mot vattenkraftverkets dammen är avsedd att förhindra "offensiva operationer av den ryska armén" i detta område.

Attacken mot vattenkraftverket i Kahovka kommer att få "långsiktiga miljökonsekvenser", tror även Moskvatjänstemannen. När mer och mer vatten släpps ut från vattenkraftverket i Dnepropetrovsk kommer detta att medföra "en ännu större översvämning av territorierna." Detta sista faktum är bevis på "en storskalig sabotagehandling planerad i förväg av Kievregimen", enligt TASS.

Världen talar i tungor!
-Vad hände med en "indisk officiell" kille som tömde en damm för att hämta sin mobiltelefon?

- Varför gjorde soldaterna tystnadstecknet en dag före dammens bröt, runt 3-tiden på morgonen, utan att avslöja när offensiven kommer att släppas lös.
Om det hade varit krig och inte sabotage skulle offensiven ha aviserats till förmån för civila .

Här har vi att göra med något ruttet och smutsigt, att höja vattennivån och översvämma omgivningarna och den vänstra stranden av floden Dnepr, samt bosättningarna som ligger där, för att göra det omöjligt för de  väpnade styrkorna att avancera i framtiden.

Ukrainska soldater bevittnade ett ögonblick när ryska soldater effektivt svepts bort av vattnet och sökte sin tillflykt på den östra stranden av floden Dnepr efter kollapsen av Nova Kahovka-dammen, sa en ukrainsk militärofficer.

Flera ryska trupper dödades eller skadades i dessa stunder av kaos, enligt den ukrainske officer som CNN-reporter talade med.

"Ingen från den ryska sidan kunde fly" Pidlisnyi förklarade dock att på grund av avlastningen av landet runt floden led den ryska armén - belägen på den östra stranden - allvarligt efter att dammen brast. Hans enhet kunde följa händelseutvecklingen genom att använda drönare och trupper på plats.

"Den vänstra (östra) stranden är lägre än den högra, så den är mer översvämmad. Fiendens positioner precis vid flodstranden översvämmades också. Du måste förstå att fiendens positioner inte bara är skyttegravar, utan också vanliga hus av civila , där de bodde," förklarade Pidlisni.

Ryssarna underrättade inte sina egna trupper om dammbrottet.

Ryska enheter i riskzonen kanske inte har varnats, möjligen för att bibehålla överraskningsmomentet, anser Pidlisni. CNN noterar att inga bevis ännu har framkommit för att definitivt stödja någondera sidans påståenden, medan analys av videofilmer av dammen och dess efterföljande brott och , i synnerhet undersökningen av satellitbilder tyder på att kollapsen kan ha varit resultatet av ett strukturellt fel som inträffade sedan ryssarna ockuperade dammen i mars förra året.

300 djur på Zoo bara svanen och änderna överlevde/ Medan Moskva anklagar Kiev för att spränga dammen, utreder Ukraina attacken som ett krigsbrott och eventuellt "ekomord" begånget av ryssarna, or?

Enligt militära experter är översvämningen av fronten avsedd att avsevärt komplicera den ukrainska motoffensiven i södra delen av landet. Det kommer att komplicera en potentiell korsning av Dnepr av ukrainska styrkor och äventyra deras försörjningsledningar Tidigt på morgonen krävde regionens guvernör att lokalbefolkningen omedelbart skulle evakueras.

Oleksandr Prokudin, guvernör i Cherson-regionen: "Kära invånare i Cherson-regionen, den ryska armén begick ytterligare ett terrordåd, detonerade Kahovka-dammen. Om fem timmar kommer vattennivån att nå en kritisk gräns."

Människor och djur från dussintals orter är i fara.

President Zelenski sammankallade en nödregion i det nationella säkerhetsrådet Peter Stano, talesman för Europeiska kommissionen: "Förstörelsen av Nova Kakhovka-dammen för attacken mot civila och civil infrastruktur i Ukraina till en nivå utan motstycke. Europeiska unionen fördömer starkt denna fruktansvärda och barbariska attack mot en bit av vital infrastruktur, med fruktansvärda humanitära och miljömässiga konsekvenser."

Ryska styrkor sprängde dammen i ett ryskt ockuperat område i södra Ukraina,
"i ett ögonblick av panik", hävdar den militära underrättelsetjänsten i Ukraina.

Som alltid händer i sådana ögonblick känner inte Kreml igen någonting.

Dmitri Peskov: "Vi förklarar officiellt och otvetydigt: det är en sabotagehandling som begåtts av ukrainare, planerad och genomförd på order från Kiev. Kievregimen bär det fulla ansvaret för konsekvenserna."

Dammen, 30 meter hög och 3,2 km lång, byggdes 1956 som en del av vattenkraftverket Kakhovka. Krimhalvön, som illegalt annekterades av Ryssland 2014, liksom kärnkraftverket Zaporozhye, även det under rysk kontroll, försågs med vatten därifrån. Europas största kärnkraftverk ligger 150 kilometer från dammen och använder vatten från reservoaren för att kyla reaktorerna.

Samtidigt hävdar den ryska militären att de har slagit tillbaka ännu en ukrainsk attack i östra Donetsk-regionen, vilket orsakat enorma förluster för Kievs styrkor. Men även chefen för den paramilitära gruppen Wagner tog tillkännagivandet från det ryska försvarsministeriet till fots.

"De är inget annat än vanföreställningar. Att döda 1 500 soldater på en dag är en riktig massaker. I själva verket, varför inte lägga ihop alla siffror som Konashenkov fört fram? Jag tror att vi redan har förstört hela planeten Jorden fem gånger i rad." skrev Evgheni Prigojin på Telegram.


Etiketter: Ryssland, Ukraina, krig, Jevgenij Prigozjin,

 
Övriga genrer (Essä/Recension) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 87 gånger
Publicerad 2023-06-07 12:00Bookmark and Share


  Koloristen
Intressant och en balansering.

"Världen talar i tungor!
-Vad hände med en "indisk officiell" kille som tömde en damm för att hämta sin mobiltelefon?"

-Alltid något.

Se där!
2023-06-10

  Jeflea Norma, Diana. VIP
https://news.sky.com/story/ukraine-russia-war-latest-dam-flood-counteroffensive-wagner-putin-12541713
2023-06-07

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Delirium i Ryssland. En allierad Putin anklagar Storbritannien och Nato för bombningen av Dnepr-dammen

En allierad Putin sa att Storbritannien, USA och deras NATO-allierade måste "bära ansvaret" för förstörelsen av Kakhovkadammen, skriver Sky News.

Nikolai Patrushev, sekreteraren för Rysslands säkerhetsråd, sa att de nämnda länderna "samordnar Ukrainas aktiviteter" och därför "gav sitt samtycke till bombningen".

Trots att Ukraina anklagats för att ha bombat dammen har ryska tjänstemän inte tillhandahållit några bevis, och experter säger att artillerigranater inte kunde bryta en damm av denna storlek.


Ukraina har anklagat Ryssland för att spränga strukturen, även utan att tillhandahålla bevis, men experter tror att Ryssland har mycket mer att vinna på översvämningen - med militäranalytikern Michael Clarke som går så långt som att säga att det är "absolut säkert att Ryssland låg bakom händelsen" ".

Institutet för studier av krig pekade på skyddet som det kunde ge alla retirerande ryska styrkor i Kherson-regionen och det hinder som översvämningen skulle skapa för en ukrainsk motoffensiv.
2023-06-07

  Federico Romano VIP
Utan att dra några slutsattser så är det uppenbart någon som ljuger, min satsning är dem som kontrollerar media..
2023-06-07
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP