Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text direkt ur märkligheten..


I min fars drömda fotspår

 

Kors över kontinenterna tänker jag vandra resten av mitt liv. Jag behöver tiden om allt ska hinnas med. Fiska med björnarna i Alaska. Se solnedgången på Fiji. Arbeta i Spetsbergens gruvor på Svalbard, men kanske var det min mors dröm att leva där. Det var nog far som skulle arbeta i gruvan. Jag hade kunnat vara född där. Uppleva polarnatten. Det blev inte så. Se polardagen vid Norra ishavet. Eller midnattssolen som kanske är en mer utbredd benämning på fenomenet. Mata koalor i Alice springs. Plocka apelsiner och sova bland främlingar i en säsong. Införskaffa en rishatt och äta med korslagda ben sittande på golvet. Jag tror att det är i Kambodja. Hålla hårt i ett räcke högt över en ravin på en vinglig bro. Vandra längs en fjällbäck. Tvåla in kroppen på nästa fjällstation. Fotografera en lämmel. Gå först i tåget med fanan stolt vajande. Åka tunnelbana bland kristallkronor. Och till sist hänga upp en i sommarstugan. Kristallkrona alltså. Men det är nog min dröm. 




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 78 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-06-07 17:11



Bookmark and Share


  Respons VIP
Poesin skapar möjligheter till fantastiska resor inåt och utåt.
2023-06-08

    Max Poisé
Känner numera igen din ”stil”. Du kan fånga så enormt mycket medan jag märker hur bilderna skapas på rad.
Njutbart!
2023-06-07

  lodjuret/seglare VIP
Se hundra utsikter innan en dör. Se hundra filmer, läsa hundra böcker, träffa hundra människor av visst värde, göra hundra resor och på dem tala och lyssna till hundra röster innan en människa skall somna in bara för att hamna inför en skara individer och bli utfrågad om hur de där hundra olika hundra upplevelserna var för att sedan komma in i den där underbara trädgården.
2023-06-07
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP