Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Invokation


LJUVA JUNI

Ljuva juni, spindelstum
går du genom natten
som ett evangelium
över vita vatten.

Ljumma juni, orons is
och min vinters ånger
tröstar du på blomstrens vis
och med psaltarsånger.

Ljusa juni, mörkrets märg
må du övermåla
med pastell och vattenfärg               
och med guld bestråla.

Hjärtats juni, sommarns blod,
prästkragspredikanten,
du står hög i övermod
över dikeskanten!

Djupa juni, i min själ
får din fromhet blandas.
När du nattljus tar farväl,
slutar jag att andas.


 

 




Bunden vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 58 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-06-08 17:04



Bookmark and Share


  afftanten
Ulf, du har en fantastisk förmåga att formulera det - nästan - vardagliga och få det till stor ordkonst i sin sköna och ljuva enkelhet. Så även här. Detta är bland det vackraste jag någonsin läst, det var en njutning att ta in strof efter strof av din välbyggda sonett. Livet lyfte en bit över vardaglighetens innehåll och att läsa texten var som att sakta färdas genom orden buren av en stor, varm, mjuk hand.
2023-06-10
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP