Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


BJÖD DIG MIN AKILLESHÄL

Jag bjöd dig min akilleshäl

En hemlig gömma i min själ

I god tro frågade jag dig

För pärlor har du sårat mig

 

 

Jag gav dig ett förtroende

Du vet att jag är troende

Jag avsåg inte en invit

men knuten näve lyste vit

Du fann en tolkningsmarginal

Den gav dig knappast något val

 

 

Och samtidigt, på annat håll

så kammar någon annan noll

En annan del av denna stad

ser väglut bli till lemonad

Jag bjöd dig min akilleshäl

Jag ville faktiskt bara väl

 

 

LARZ GUSTAFSSON 8/6 2023




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 58 gånger
Publicerad 2023-06-08 14:06



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Tusen tack!
En gammal vän.
Jag når inte längre fram.
2023-06-08

  Vindsvala VIP
Mycket vacker dikt men dock så sorgset och bedrövat.
2023-06-08
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP