Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Rumänien ber Ryssland att sparka 40 anställda från ambassad.

11 diplomater och 29 personer officiellt utdelade till teknisk-administrativ personal.

Utrikesministeriet bad Ryssland att sparka 40 anställda från ambassaden i Bukarest.

Kreml har 30 dagar på sig att följa.
Obs: (teknisk-administrativ personal. Det betyder inte spioner som västländer är vana vid att uttrycka sig)

"Utrikesministeriet informerar att, på begäran av utrikesminister Bogdan Aurescu, informerades Ryska federationens ambassadör i Bukarest i dag, den 8 juni 2023, under ett möte med utrikesministern för strategiska frågor, om de rumänska myndigheternas beslut att minska Ryska federationens diplomatiska personal och teknisk-administrativa representation i Rumänien genom att begränsa dess antal till en nivå nära den för Rumäniens diplomatiska och teknisk-administrativa representation i Ryska federationen. UD i ett pressmeddelande.

Enligt de rumänska myndigheternas beslut måste således Ryska federationen minska antalet tjänster i Rumänien med 51 tjänster - det vill säga med 21 diplomatbefattningar respektive med 30 teknisk-administrativa befattningar, minska den personal som faktiskt har befattningen i vår land med 40 personer - d.v.s. med 11 diplomater och 29 personer som tillhör den teknisk-administrativa personalen (skillnaden mellan antalet tjänster och antalet anställda faktiskt på posten förklaras av det faktum att inte alla positioner på systemet för ryska personal i Rumänien är för närvarande upptagna). Valet av befattningar som kommer att minskas och de personer som kommer att behöva lämna Rumänien kommer att tillhöra (i denna fas) Ryska federationen, med respekt för begränsningarna för varje kategori (diplomater, respektive teknisk-administrativ personal). Således minskas det totala antalet diplomatiska och tekniskt-administrativa befattningar i Ryska federationen i Rumänien med 61% och det faktiska antalet anställda med 55,5%.


Åtgärden antogs i enlighet med bestämmelserna i artikel 11 mom. 1 i Wienkonventionen om diplomatiska förbindelser av den 18 april 1961 ("I avsaknad av ett uttryckligt avtal om uppdraget kan den ackrediterade staten begära att denna styrka bibehålls inom gränserna för vad den anser vara rimligt och normalt, med hänsyn till omständigheterna och de befintliga förhållandena i denna stat och behoven hos uppdraget i fråga.") och återspeglar den nuvarande nivån av bilaterala förbindelser, drastiskt minskade av Rumänien efter att Ryska federationen inledde angreppskriget mot Ukraina.

"Den ryska sidan informerades också om att den har högst 30 dagar på sig att genomföra beslutet från den rumänska sidan. Om denna tidsfrist inte respekteras kommer den rumänska UD vidta åtgärder för att genomföra beslutet genom att dra tillbaka ackrediteringen av vissa medlemmar av ryska federationens diplomatiska och teknisk-administrativa personal i Rumänien för att säkerställa efterlevnaden av det tak som beslutats för begränsning av rysk personal i vårt land", står det i uttalandet från utrikesministeriet.

Etiketter: Ryska federationen,
Övriga genrer (Essä/Recension) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 47 gånger
Publicerad 2023-06-08 15:50Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
Att slåss om en position, på ett jobb, är inte alltid en lycklig position, särskilt för kvinnor. hundens position är mycket vanlig på ambassader. När jag tänker på hur vår polischef i Sverige tog självmord.

https://www.facebook.com/100079674529931/videos/2706106612865174?idorvanity=3264273546955614

2023-06-08

  Federico Romano VIP
Det låter udda, själva beslutet,men det kanske finns en anledning..
2023-06-08
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP