Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett


Brev

 

Kära Gustav Wasa

dom säger att vi firar Nationaldag

tack vare dig sedan 500 år

Du var ju den som fick Sverige på fötter!

Men historierna går ju om dig

vad som är rätt eller fel vet man ju aldrig

 

Vi Dalfolk hjälpte dig att bli kung

när du hoppade ut från toan i Orsa

 och ställde till med Vasaloppet

 

Som Tack för det kom du tillbaka med dina tyska Fogdar

vars uppgift var att döda de Dalkarlar som hjälpt dig

du var rädd de skulle ångra sig.

Jag kan berätta en hel del hur det var och hur du var.

Jag är inte riktigt så glad över det här faktiskt

Men jag kan tala om för dig att idag finns det fullt med kungar

och andra snillen som är precis som du!

Dalkullan

 




Fri vers av Irene Backström
Läst 69 gånger
Publicerad 2023-06-08 16:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Irene Backström
Irene Backström