Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
https://www.msn.com/sv-se/nyheter/utrikes/zelenskyjs-r%C3%A5dgivare-sverige-kan-spela-viktig-roll-n%C3%A4r-ukraina-ska-byggas-upp/ar-AA1ciNhA? ocid=msedgntp&cvid=8ccb2b92ec51421eabff5a3c5d06989c&ei=7


Ytanteckning återuppbyggnaden av Ukraina.

Mycket komplicerat är sinnesstämningen hos Zelenskys stabschef kommer ut för att be Margot Wallström att bli ny samordnare för Ukraina i återuppbyggnaden av landet, kvina som ska ta hand om pengatransaktioner och investeringar låter som att någon anlitar vargen som herde eller ska vi säga Saint. Maria, kära du.
Jag kan inte förstå hur den här kvinnan som har alienerat sig från politiken och bär på sina axlar en obotlig sjukdom relaterad till gikt kan gå och känna lukten av de bedrägerier som görs när Ukraina återgår till det normala. Bara så konstigt som alla som de besökte Zelensky bad de om något när det var möjligt, expansion eller återförsäljning är en fråga om ! Att vara eller inte vara, men krig är det till och med Putin erkänner nu.

 

Tidigare NATO-chef: Vissa medlemsländer i alliansen kan skicka marktrupper till Ukraina

Vissa länder, som Polen, skulle kunna skicka trupper till Ukraina, om Nato inte ger säkerhetsgarantier till Ukraina vid toppmötet i Vilnius i Litauen, säger alliansens tidigare generalsekreterare Anders Fogh Rasmussen.


Nato kan inte gå i krig med Ukraina, eftersom det skulle generalisera konflikten – en röd linje.

Dessutom har organisationen inte skyldigheten att Kiev enligt artikel 5 i Nordatlantiska fördraget, av principen om "gemensamt försvar", eftersom Ukraina inte är en del av alliansen.


Men några av Natos medlemsländer skulle kunna försöka agera självständigt, uppskattar tidigare Natos generalsekreterare Anders Rasmussen, enligt The Guardian.

Den tidigare statsmannen, för närvarande rådgivare åt Ukrainas president Volodymyr Zelensky, utesluter inte att flera Natos medlemsländer kommer att skicka trupper, om Nato inte erbjuder konkret hjälp till Ukraina vid toppmötet i Vilnius, planerat till 11-12 juli.

Dessa NATO-medlemsstater kräver att Ukraina ges påtagliga säkerhetsgarantier och att processen för anslutning av detta land som attackerats av Ryssland till Nato och Europeiska unionen (EU) påskyndas.

"Om Nato misslyckas med att komma överens om en tydlig väg (för anslutningen av) Ukraina finns det en uppenbar sannolikhet att vissa länder kommer att agera individuellt", försäkrar den tidigare generalsekreteraren för Alliansen under perioden 2009-2014, enligt News. ro.


"Vi vet att Polen är mycket engagerat i att ge konkret hjälp till Ukraina. Jag skulle därför inte utesluta möjligheten att den engagerar sig mer frontalt, tillsammans med de baltiska länderna och skickar till exempel trupper på marken”, förklarar Rasmussen.

Dessa länder kan besluta att "bilda en koalition av frivilliga" för att gå och stödja Ukraina, förklarar han.

"Polackerna anser att Västeuropa inte har lyssnat på deras varningar om det ryska hotet" de senaste åren, understryker den tidigare danska premiärministern.

De kunde alltså välja att spela sitt eget kort, uppskattar han.

Den nuvarande generalsekreteraren för Nato, Jens Stoltenberg, meddelade i podden Brysselkål, organiserad av Center for a New American Security, att en stark signal om stöd för Ukraina kommer att sändas vid toppmötet i Vilnius.

Stoltenberg meddelade att beviljandet av säkerhetsgarantier till Ukraina står på toppmötets agenda, men han betonade att Nato inte kan erbjuda Ukraina viktigare säkerhetsgarantier än de fullvärdiga medlemmarna i alliansen.

Dessa östeuropeiska länder kommer dock inte att acceptera denna "refreng", bedömer Rasmussen.

De kräver skriftliga säkerhetsgarantier – inklusive delning av hemligstämplad information, utbildning av den ukrainska militären, en förbättring av ammunitionsproduktionen, interoperabilitet med Nato och ett tillräckligt utbud av vapen.

Bortsett från dessa garantier kräver "en grupp ovillkorliga allierade (av Ukraina) från Central- och Östeuropa en tydlig väg mot Ukrainas anslutning till Nato", understryker han.

Rasmussen bedömer att vissa medlemsländer under dessa förutsättningar kommer att utöva starka påtryckningar vid Nato-toppmötet i Vilnius.

Men i fallet med att Ukraina går med i Nato är de beredda att vänta till Nato-toppmötet i Washington 2024, uppskattar Rasmussen.
Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 58 gånger
Publicerad 2023-06-08 20:35Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
https://www.facebook.com/100078856212992/videos/524733985846054/

2023-06-09
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP