Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
min näst sista…


jag vet vad jag har att gå på

solen vissnar i horisonten
mjukt, lent behagligt
det finns inga andra

stenen har vilat klart
och den vill finna en ny plats
att andas på

ändå

så fortsätter samma visa sitt mantra
att självdö bortom visdom och logik

hur mycket jag en försöker,
hur mycket jag en visar

är vi kvar på samma plats
där tragiken har sitt säte

alltet gror sina leenden på kunskapen
medan inget finner sin energi på naiviteten
som simmar mellan två tomma väggar

kan aldrig hålla din hand
för det kommer förgöra dig,

kan bara se på hur valen skuggar konsekvensens facit
och mina tårar är ett faktum,

hur ont det än är,
så är du kaptenen i ditt liv

och jag kan inte göra något annat,

än att se på…




Fri vers (Fri form) av Max Poisé
Läst 127 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2023-06-08 21:54



Bookmark and Share


  Anya VIP
Faller särskilt för:
"så fortsätter samma visa sitt mantra
att självdö bortom visdom och logik"

Precis så kan det vara.

Sedan kommer acceptansen så lysande:
"hur ont det än är,
så är du kaptenen i ditt liv"
2023-09-06

  DominiQueen
Wow! Så starkt...
2023-08-22

  Eva Langrath VIP
Stark berörande text om att stå bredvid och inte kunna påverka.
2023-06-12

  Marita Ohlquist VIP
En starkt berörande text om att vilja, men måste avstå.
2023-06-09

  Cikoria Blå VIP
Själva skrivandet kan vara ett sätt att få struktur i sånt man inte kan påverka.
Kanske är det därför den dikt skrevs...

2023-06-09

    Lena Staaf VIP
Jag tolkar denna text som att diktarjaget ser en person som gör dåliga val i sitt liv och att den som står bredvid inte kan göra något åt det. Så är det ju i livet. Man kan inte ändra en annan människa. Det enda man kan göra är att stötta och visa på alternativ.
2023-06-08
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé