Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När kroppen ännu är en del av mamma





Man behöver inte vara expert av något slag
för att konstatera att människor
som slåss
mot sin egen kropp
ännu är i symbios med mamma.

Underviktig som överviktig
har ännu inte kunnat tala sig fri.

Det är ett grymt, oblodigt krig
som kräver ett namnlöst lidande,
ett gråtande
till synes utan slut.

Aggressionen som måste till
är inbakad i fett
från tröstande njutning.

Eller immaterialiserad och upplöst
i verbala utläggningar
över risken att bli fet.

Man måste få hjälp.

Man orkar inte kriga och motivera sig själv
hur länge som helst.




Övriga genrer av Gunnar Hilén VIP
Läst 140 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-06-09 06:26



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bäst att stifta fred med sig själv.
2023-07-24

  alicja lappalainen VIP
TYCKER OM FORMULERINGEN
"Aggressionen som måste till
är inbakad i fett"
2023-06-09
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP