Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hur jag blev jag

Klockan 05:30
5 år ung
Korta pyjamas shorts
Bambinon å jag rullar ut
Solen värmer ryggen
Medans jag letar efter Knut
Tidningsbudet
Fiskare va han
Men inte på semestern
Bambinon å jag
For rakt ut
I ett hav av halvmeter höga brännässlor

Ön har härdat mig brutalt
Kroppsligt
Själsligt
Mentalt
Jag har sett alla dina sidor
Alla dina timmar
Mina rötter
Har med kärlek
Grott rakt in i graniten
Du fyller min själ
Med ro
Mina lungor
Med luft

Jag skrek
Så ön vaknade
Det brände som eld
Knut kom först
Bar mig å tidningarna mot räddningen
Mamma
Som då inte visste
Vad genom åren
komma skulle

Sången har tystnat i trädgården
Sedan många år
Där många öden har möts
Som närt mig
Format mig

Minnena
Rullar som tidlösa
Filmer
Årstid för årstid
Betydelsen
Större med åren
Här bor min själ
Här ska jag vila




Fri vers (Fri form) av Mfredrik VIP
Läst 50 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-06-09 23:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mfredrik
Mfredrik VIP