Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min lilla gubbe och


Du

 

Du sover med fönstret öppet

du ligger på rygg med stängda tunga ögon

du mummlar pekar hit och dit

Min Min viskar du mot skatan

som flyger förbi fönstret av

misstag antagligen

 

Det är svalt skönt och jag kryper under

mitt sommartäcke i min kanariegula tunna pyjamas

Du börjar prassla och knölar till kudden

lägger dig tvärsöver mina ben och snarkar vidare

Sigrid underbara Sigrid bubblar det ur dig

 

Fy tusan vad jag är trött

Jag heter Anna-Lena föressten

Nu ska jag sova gott och drömma om Björn

våran kurator på banken

 

 

 




Fri vers av Irene Backström
Läst 70 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-06-09 23:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Irene Backström
Irene Backström