Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Parnassos Heliga Hjärta


Med båda fötterna på jorden

Jag ser dig genom ett episkt prisma

Och jag irrar omkring här nere på jorden

Du ville vara en fri ande

Och leva i frihet

Fri från historiska artefakter

Längtade du efter att vara

En människa över oss andra

På väg in i det nya riket

I ett undanröjande av de döda

Att få åtgärda det du ser

Du inte accepterar eller kan

Relatera till i vardagens tristess

En romantiker var du som inte

Ännu insett att idealen är i konflikt

Med den komplexa verkligheten

Du tyckte att bara du visste något

Om verkligheten och att vi andra

Var så betydelselösa och ovetande

Du gjorde försök att få oss andra

Ur balans genom provokationer

Du glömde att stå stadigt

Med båda fötterna på jorden

Och svävar numera högt i det blå

 

Taleptox Skrev

Den 20230610

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 36 gånger
Publicerad 2023-06-10 06:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP