Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Parnassos Heliga Hjärta


En konstnärlig gåta

Hon tror det finns en objektiv sanning

I det förflutna som är av föränderlig form

Hon angriper andra hon ser som motståndare

Med fientlig aggression och ansvarsställande

Och ställer dem till svars för sådant de sagt

En gång i tiden i sin ungdoms dagar

En kvinna blir ställd till svars av henne

För det hon sagt och gjort förr om åren

Dessa konflikter mellan olika viljor

Basuneras ut i sociala sammanhang

Ett sökande efter en bättre sanning

Står som agenda för dagen

Som varierar från år till år

Med längtan efter att få försöka

Hägrar makten att få vara med

Och bestämma hur vi ska leva

Om illviljan tar makten i absolut besittning

Får vi mest bara hänsynslöshet

 

Taleptox Skrev

Den 20230610

<+>

 




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 54 gånger
Publicerad 2023-06-10 07:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP