Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Att skriva poesi

Att skriva poesi är som en hudsjukdom

Ingenting man blottar för kreti och pleti
Ingenting man skryter om i goda vänners lag

Snarare än åkomma som man söker hjälp för
eller tvingas erkänna för sin mest förtrogna
den dagen man blir alltför naken

Dagen och ljuset är en plåga
Natten och mörkret är en lisa

Det finns andra som lider
Det finns de som skäms
Det finns terapeuter-experter
Det finns behandling

Det går att få hjälp av likasinnade
som också kliar och vrider när det svider

Det finns forum på nätet
som förstår stöttar och hjälper
kommenterar och applåderar

Tack för all hjälp
systrar och bröder i vånda

Nu klarar jag min klåda

Ett litet tag till

 
Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 72 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2023-06-11 03:52Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Poesi rimmar på allergi?!? Spännande liknelse mellan poeters utbyten och (försök till) behandling av symptom.... Ligger nog mycket i det i flera fall - fast precis som Söderkvist tror jag att våra drivkrafter och motiv varierar.
2023-06-12

  Blomma-Stjärna VIP
visst är det att skriva poesi som en klåda som kräver ett blottande av det inre -
om vi har en själ så anar jag den här i vårt skrivande och läsande av poesi - tack för denna tänkvärda dikt som sätter igång dina läsare här!
2023-06-12

    Lena Staaf VIP
Ja, att skriva är att blotta sig, att hålla fram strupen. Jag skriver själv av glädje av att forma orden, att formulera en känsla eller en händelse. Det är fint att det finns forum där man kan få och ge respons, det gör poesin mer levande och en del av det vardagliga tänkandet.
2023-06-11

    Lena Staaf VIP
Ja, att skriva är att blotta sig, att hålla fram strupen. Jag skriver själv av glädje av att forma orden, att formulera en känsla eller en händelse. Det är fint att det finns forum där man kan få och ge respons, det gör poesin mer levande och en del av det vardagliga tänkandet.
2023-06-11

    Lena Söderkvist VIP
Jag tror att drivkraften bakom att skriva poesi kan variera från person till person, och för samma person från tillfälle till nästa. En del vill som du antyder inte ens visa att de skriver, när det är så kan till och med det betyda minst två saker - man vågar inte eller vill verkligen inte. Själv skriver jag alltid i åtanken att någon annan skall läsa min text. Det handlar alltså inte bara om mig, utan minst lika mycket om mottagaren. Att lyckas nå fram är ingen självklarhet, det är utmaningen som är målet. Med det sagt vill jag inte påstå att andra sätt att tänka än mitt är fel, utan jag talar här bara för egen del.
Din text är intressant, du tar upp ett ämne som skulle kunna fylla en hel bok och kanske få poeter att börja ställa nyttiga inre frågor - som sedan i sig kan aktivera ett utvecklande skapande. Vem vet - kanske har du satt ett hjul i rullning nu.
2023-06-11

  Jeflea Norma, Diana. VIP
att skriva smärtsamt - agnostiskt, stridbart, polemiskt, full av vånda
allt har gott och ont, som i ett följebrev. Många blir reportrar och journalister utan att inse det.

men jag konstaterar med glädje att inte alla svenska poeter lider av vardagsproblem, många dyrkar sin hund, katt, fantasivänner, om jag skulle skriva en spontan dikt skulle jag bjuda någon på en promenad för inget är vackrare än en promenad tillsammans eller ensam bland gamla träd där ljudet av näbbar följer dig genom nationalparken. nu finns det många engelsktalande, för jag vet kommer från länder där försäkringen täckte en lägenhet som förlorats i olyckor, som från Amerika och det finns en stor grupp som fungerar utomhus som heter "Walk & Talk" såklart kostar det detta eftersom det väljs efter nivån på personen. Jag önskar er en trevlig sommar, nu ska jag till köket och lyssna på radion "God morgon världen" under tiden, vad jag formar grillspetar...
2023-06-11
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP