Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Örn

Hörde i profil djupblå minnen av natt berättas av din iris
när du försökte genomskåda horisonten

Lyssnade tyst till alla de ocensurerade skymningstankarna inför din flykt

I dina hastiga uppstigningar
och i dina dykningar
hade jag velat motsäga din ensamhet
med lek

Du såg aldrig min flirt med himlens vindar. Du såg inte hur en antydan till lek föddes bland dunen under mina grå vingfjädrar
du såg inte soldragningen ovan ytan; inte rytmiken i vår tillblivelse

Nu när jag är fri kan jag erkänna:

- För ditt fågelhjärta
önskade jag aldrig något annat än himlen ovanför oss




Fri vers av Vanja-Kristina Morgell
Läst 779 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2009-01-10 18:49



Bookmark and Share


  SatansSon
Man känner igen sig själv. Stark dikt till!
2012-10-20

  Rachel Roth
så vacker denna är och så vemodig...
2009-04-23

  Lia-Lej
Guld!!
2009-04-14

  Bibbi VIP
Ljuvligt underbara ord.
Applåd!
2009-01-29

  "Dempa"
sagolikt vacker
2009-01-11

  Kristina Wallbing
Oj, så väldigt mäktigt och vackert! De tre sista raderna är alldeles enastående bra!
2009-01-10

  willex VIP
Du har skrivit en jättefin dikt! Jag tycker om hur du använder orden, det är sammansatt men ändå helt klart uttryckt.
2009-01-10

  Larz Gustafsson VIP
Fantastisk fin dikt med ett vackert språk.
2009-01-10
  > Nästa text
< Föregående

Vanja-Kristina Morgell
Vanja-Kristina Morgell