Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
Om att leva


Perspektiv på riktigt.

Text av Julia Engström.

Den som påstår att människor som lever på existensminimum inte skulle bli lyckligare utan mer pengar är ganska verklighetsfrånvänd. Det är ingen som blir glad av att behöva vända på varje krona.

De som lever utan grundläggande förnödenheter som mat och rent vatten behöver självklart få sina behov tillgodosedda.

Så ja, pengar är viktigt. Status är också viktigt, det vet alla som gått i skolan eller bara befunnit sig i valfritt sammanhang med människor. Men troligen kan bara den som varit längst ner på botten förstå hur det känns att ligga längst ner i hackordningen.

Men att gå därifrån till att bara fokusera på yta, status och karriär är ett långt steg. Det är ju också sant att varken pengar eller karriär gör en lycklig. Tänk om det vore så enkelt, livet är ju långt ifrån svart eller vitt.

Själv känner jag trots att jag mår relativt bra att jag vill bevisa för världen att jag är värd något. Det är egentligen väldigt tragiskt.

Så vad gör jag? Försöker att tycka om mig själv mer utan att fastna i självhjälpsböcker och mindfulness-träsket. Det går sådär.


Prosa av Julgul_89 VIP
Läst 53 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-09-09 16:54Bookmark and Share


    ej medlem längre
ja. wellness funkar inte på mig. kanske vi är likadana (jag läste hela nu). jag har knappt nån fantasi eller känslor. så jag får ut väldigt lite av världen. brukade göra mer konst musik poesi förut. men jag är glad hur det är nu. jag är jordnära emma. det räcker så. jag längtar inte längre, jag är där, heaven on earth <3
2023-09-09

    ej medlem längre
det var en bok av haruki murakami. om kriget mellan ryssland och japan. vid ett tillfälle står en japansk man, och får välja mellan ett skott i hjärtat, eller att hoppa ner i en brunn. han väljer brunnen. han är där kanske 1 vecka, sen hittar en annan japansk soldat honom och för upp honom. han sa att en dag såg han ljuset från solen ner i brunnen. och han förändrades totalt.

vad jag vill säga är, inget är enkelt.

sen vill jag också säga, att magi finns. speciellt där det finns fattigdom. och drogmissbruk. "all thoughts are prayers".

inget är bara som det materialla i världen, det finns världar bortom världar. det nyheterna och dagstidningarna säger är inte sant. det kanske är sant på nåt sätt, men väldigt skevt. de flesta länderna nu är rika. det finns inte så mycket fattigdom längre.
2023-09-09
  > Nästa text
< Föregående

Julgul_89
Julgul_89 VIP