Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
Gott på blandade valörer till ”ett hedersamt bruk” och, tyda varandra så långt som bara möjligt är, till det bästa.


Hedersamt

***Det finns en heder hos gemene som man vill värna och skydda. Förr i tiden sa och använde man uttrycket i generella livet”heder åt dig” vid något extra gott vad än, brukades även ordet. ***

Gott kan vara av blandade valörer som vi vet, exempel .. det kan vara av värde i att ordna sig för att om möjligt, inte såra, som en typ valör (i heder). Och särskilt som spontana individer kan i uttryck ordstäv ibland obetänkt spottas ur en som då hamnar i klister ….. svåra känslor på möten där obetänkt i det som strös ut, kan såra.
****…Ibland tråkigt av att vara av naturen en för spontan där som tyvärr man sårar!; men lite av ;äsch (en till försvar ) de får väl ändå liksom ta en för vad en är som även jag söker att göra med den som jag möter … fast, visst att tänka sig för.

** Tyda varandra till det bästa**tycker jag är eftersträvansvärt** .

.,.*Tänka till är alltid ett speciellt ting och gångbart*..

Vi lever i en ond värld och påverkas ständigt så det gäller att låta sig påverkas av det goda och själen, särskilt en barnasjäl är känslig. … Att vara känslig (som ett fint redskap) i balans känns okej.

För att åter nämna: ”ett hedersamt bruk”, så finns orden återgett även i vår skrift svenska folkbibeln.
Så nog;*Att inhandla klistermärken, som framöver kan vara bra i diverse och som sagt ”en gapar ju på i allt” så klister märken ingen dum idé som kan behövas.*

Rakel Stenmark
Fri vers (Fri form) av Rakel Stenmark VIP
Läst 49 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-09-13 10:35Bookmark and Share


  Rakel Stenmark VIP
Tack..Håller med om att det oftast är guld att tiga men det fick jag nog av i min uppväxt där man skulle ”tiga ihjäl”... Nu kan det i stället skvimpa över åt andra hållet ”surra” ihjäl, ja du vet en gapa i allt. ..

Allt nog med tid så kommer råd. Vi får pyssla om oss i höstens intåg med minst en nypa salt där som löven börjat att falla.

Rakel
;)
2023-09-13

    Lena Söderkvist VIP
Ibland blir det bara fel hur man än försöker, då blir det guld att tiga. Men du har rätt i att nog vet den som känner en vem man är. Klokt inlägg.
2023-09-13
  > Nästa text
< Föregående

Rakel Stenmark
Rakel Stenmark VIP