Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
Spel: "vad säger du till mig, har du inga föräldrar? trollslända utan tänder! (ce-mi spui, nu ai parinti? libelula fara dinti!)


I det sneda sinnet är en rak sak snett.

 Baserat på medias grovhet att skylla små barn och tonåringar i Sverige för professionella kriminella grupper, fick det mig att leta efter sanningen i spelen för barn i Rumänien under kommunisttiden och att dessa spel idag faktiskt är metoder för indoktrinering och handlingar av inhemsk eller militär terrorism i Sverige.

 

Det är nästan omöjligt att översätta dessa spel korrekt till svenska, eftersom de är skrivna med bindestreck från det språk som talades på den tiden med ord som sägs som hårklyvning med betydelser väl dolda för den osmanska skaran och köpmän.

Jag försökte ändå översätta dem - jag översätter de två mest aktuella när det kommer till vem som är sanningen och vem som ska ursäktas i Svenskakulturen är tyst med rätten att döda i samhället vem som egentligen har Popa-spelet "Pussy from grinden"

https://www.cs.tau.ac.il/~eddiea/Cintece_Romanesti/de-acum-30-40-de-ani-zise-de-ale-copiiilor.html 

 

Barnlek, men har inte berättelsen sin dolda mening?

"I ett chokladslott fanns en förtrollad älva Vilken färg hade klänningen på henne? den som misslyckas på frågan måste säga en färg och sedan säga den som räknas. Har du den här färgen på dig? Har han det så kom han ut, har han det inte, han som sa att färgen kommer ut” (unicolor)

Svenskt höstmode 2023. Jag hittade jargongen i vokabulären hos många barn till svenskar som väl gömt sin identitet, både sina föräldrar och sina barnbarnsbarn. Ännu ett spel om att hålla käften om samhället döljer ligisterna. Tystnadskulturen!

"Vid en kyrka i popporten.det är en död katt den som skrattar det och talar det han ska äta den mogen, med dill och persilja och hundspäck och med kall mamaliga (polenta) för så att hans mage inte böjer sig och han kräks"

Och den som säger först är en präst Mästare i spelet) "Jag är en rumänsk präst och jag får tala" Jag kan prata och skratta och få andra att skratta och prata:

" La, popa vid porten Det är en död katt Som skrattar det och talar det Ät den tillagad Med dill, med persilja Med hundspäck. Kitty kitty kitty Låset har stängts!

 

Polisens nya varning: Här är meddelandet du ska akta dig för – inte så oskyldigt som du tror (msn.com)
Övriga genrer (Satir) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 26 gånger
Publicerad 2023-09-14 11:52Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP