Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Elin Jönsson/reportage:själ,mänsklighet,försvar/Rumänien.

 I en intervju till svenska medier uppgav General Vlad Gheorghita, biträdande stabschef för den rumänska armén,   att de rumänska väpnade styrkorna har flyttat hundratals soldater och ytterligare utrustning till den norra delen av Dobrogea, nära gränsen till Ukraina.

Den rumänska generalen uppgav också att den rumänska sidan ständigt har rådfrågat Nato-allierade och "är villig att hitta en lösning för att motstå rysk aggression" General Vlad Gheorghita, biträdande stabschef för den rumänska armén, sa att Rumänien är redo att använda "allt militärt försvar" mot Ryssland, om nödvändigt, "beroende på hotnivån".

General Vlad Gheorghita: "Vi beslutade att placera ut cirka 600 soldater för att stärka vår försvarslinje här, i den norra delen av Dobrogea. Vi har också installerat några radarer, vi har våra försvar aktiverade och vi har också haft många diskussioner med våra partners och allierade. Vi kommer att hitta en lösning för att motstå rysk aggression.

" Reporter: Så du kommer att vara beredd att använda luftvärn om det behövs? General Vlad Gheorghita: "Beroende på hotnivån är vi beredda att använda all militär makt för att försvara Rumäniens territorium"

Elin Jonsson @ElinJonssonSVT Ukrainas korrespondent. Tidigare utrikeskorrespondent i Ryssland. jag fd. Sovjet sedan 1991. Elin Jonsson är även en ansvarsfull Mamma, segling, hobbyodling.
Övriga genrer (Essä/Recension) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 23 gånger
Publicerad 2023-09-18 09:39Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP