Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

§0


Hon vände handflatorna mot grusgrå skyar
betraktade var pärldroppe
som flöt fram längs de trådtunna livslinjerna

men ingen svalka kan
ges sådana dagar som denna


vissa saker är och förblir,
även de som nedtecknats i mjölvit skrift
och göms bakom paragraflöshetens
oskrivna lagars glipande pärmar.

Hon drog koftan om veka livet,
sopade vägen ren från igenkänningspår
med självbunden kvast av livstrån
och vände för första gången
ryggen mot sig själv, för att åter
kunna få tillbaka det hon lämnade
av sig själv i ett gränslöst ingemansland.





Fri vers av _Mian_
Läst 914 gånger
Publicerad 2006-08-21 23:57



Bookmark and Share


  Thorvald Berthelsen
Meget flot og precist. Især er slutningen helt forunderlig i dit eget landskab:

och vände för första gången
ryggen mot sig själv, för att åter
kunna få tillbaka det hon lämnade
av sig själv i ett gränslöst ingemansland.

Efter at sindet og genkendelsen er fejet og klart. Det kan ikke gøres bedre.
2006-09-09
  > Nästa text
< Föregående

_Mian_
_Mian_