Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hyllning till Greklands övärld


Semester

Thassos,
dina höga gröna berg
döljer bländande vit marmor
En gång i tiden kunde det vara
anledning till krigsangrepp
Nu bjuder dina berg utsikt
över naturens eget himlaspel
Sitta på Akropolis och se
blixtar över havet
Mäktigt och spännande
långt ifrån riktiga krigshärdar
Inga löpsedlar påminde om
Gaza eller Libanon
Slippa stridsvagnar i rummen
Bara enorma nektariner och
skrynkliga oliver
Aldrig farit så fort med cykel
som i dina backar
Tack Thassos för en härlig vila




Fri vers av Ebbapunkt
Läst 370 gånger
Publicerad 2006-08-16 20:31



Bookmark and Share


    mellanmål
Tycker särdeles om

"Bara enorma nektariner
och skrynkliga oliver"

Härligt!
2006-08-16
  > Nästa text
< Föregående

Ebbapunkt