Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 


Fotot privat…Mötet i ljus med en besökare i samma ärende


Komma fram steg

Komma fram steg med en besökare i samma ärende som jag.
Angeläget syntes mig hennes steg mot mig.
***
-Har du en tändare frågade kvinnan som kom fram till mig nej mitt svar spontant jag har tändstickor det går bra sa hon huvudsaken att jag får tända ljuset. Jag räckte fram en solstickan ask med några stickor i klarar du dig då sade jag ja svarade hon ja då tar det du behöver och lämnar asken sen för jag kom inte ihåg att en ask som låg i väskan.. sagt som gjort och hur än som vilket hade vi delat på stickorna man delar av det man har.
-I min frakt väskan såg jag nu mycket riktigt liggandes ytterligare en ask av solstickan och gott och väl det om jag behövde. Kvinnan och jag vi samspråkade en stund på diversen.
Kvinnan sa innan vi skildes jag vill inte gå hit nej inte jag heller, ..ligga här…men
vi kunde tända våra ljus.

-Tänket: så gott som det är att tända ett eller flera ljus och varför inte marschall för de sina medans ännu med varandra i livet, alltid ett ljus går att ordna. Ljusare som i mörkare skymnings stunder lika gott i sköna strålar.

-I skogen då som nu i läge med brasor och eldar med kaffet kokandes utspottande från pipen över elden, värma sig från brasan, det är och var ett riktigt sant cafe… och ett fantastiskt skönt ljusinlägg själen som kroppen med värme in i skorna.
wow.

Tänder ett ljus och i tankar möjligheter i ljus för vår käre

Copyright Glitträ
Fri vers (Fri form) av Glitträ VIP
Läst 85 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-10-01 10:28Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Brasor har varit mänsklighetens fredagsmys sedan hedenhös, tror jag. Gillar andemeningen att kan man hjälpa så skall man hjälpa.
2023-10-01
  > Nästa text
< Föregående

Glitträ
Glitträ VIP