Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
även syndare har själar, det är inte bra att göra rättvisa med bara vapen av stål. det finns också poetiska ord utan anteckningar och skrämsel.


Putins tal om en ny värld vid det årliga Valdai Club-mötet.

 

 

Putin kritiserade västvärlden för att upprätthålla en global “hegemoni” och för att ständigt behöva en fiende. Han sa att Ryssland har ett uppdrag att skapa en “ny värld” där alla känner sig trygga och respekterade.

 

Putin förnekade att Ryssland har territoriella ambitioner i Ukraina. Han sa att Ryssland inte startade konflikten, utan arbetar för att lösa den. Han skiftade skulden till Kyiv-regeringen och västländerna som stödde den.

 

Putin betonade att västvärlden har förlorat kontakten med verkligheten och har korsat alla gränser.

 Han spårade dessa klagomål tillbaka till kalla krigets era. Han sa att västvärlden har en förvrängd verklighetsbild.

 

I ett nyligt tal vid det årliga Valdai Club-mötet utvecklade den ryska presidenten Rysslands uppdrag att skapa en "ny värld".En ny värld

 

Han står på scenen, stolt och stark.

 

Han talar om en ny värld, där alla har en plats Han kritiserar västens makt, som vill ha allt för sig Han säger att de har förlorat sin moral, sin verklighet, sin gräns

 

Han försvarar sitt lands roll, i konflikter och kriser Han säger att de inte vill ha mer mark, utan mer rättvisa Han hävdar att de kämpar för principer, för den nya världsordningen

 Han betonar att freden kräver balans, respekt och trygghet

 

Han anklagar västens ledare, för att vara hycklare och lögnare Han säger att de har skapat fiender, för att rättfärdiga sin hegemoni Han varnar för deras agenda, för att dominera och kontrollera Han utmanar dem att ändra sig, eller möta hans motstånd.

 

Han drömmer om en ny värld, där alla har en röst Han talar om en ny värld, där alla har ett val Han skapar en ny värld, där alla har en chans Han erbjuder en ny värld, där alla har en framtid

 

Han kritiserade västvärlden för att upprätthålla en global "hegemoni" och för att ständigt behöva en fiende.Putin avslöjar Rysslands plan:

 'En ny värld ett tal som den ryska presidenten Vladimir Putin höll vid det årliga Valdai Club-mötet, där han utvecklade Rysslands vision för att skapa en “ny värld”. Han kritiserade västvärlden för att upprätthålla en global “hegemoni” och för att ständigt behöva en fiende.

 

Han försvarade också Rysslands roll i Ukrainakonflikten och hävdade att den inte var motiverad av territoriella ambitioner, utan av principer för den nya världsordningen.

Han betonade att varaktig fred endast kan uppnås när alla känner sig trygga och respekterade, och när det finns en global maktbalans. Han anklagade också västvärlden för att ha förlorat kontakten med verkligheten och ha korsat alla gränser.

 

Grattis på födelsedagen, du är en stjärna Du sprider glädje och ljus, du är en pärla Du är på gott humör, du har en fin stil Du är smart och snäll, du har ett leende som smittar

 

Jag önskar dig allt gott, du förtjänar det bästa Jag hoppas du får en dag, som är fylld av festa Jag vill tacka dig för allt, du är en vän i nöd Jag vill säga dig att du är, en fantastisk person

 

Grattis på födelsedagen, du är en stjärna Du sprider glädje och ljus, du är en pärla Du är på gott humör, du har en fin stil Du är smart och snäll, du har ett leende som smitta.

Grattis på födelsedagen, du är en detektiv Du söker sanningen bakom, varje mysterium och motiv Du ser båda sidor av, alla komplotter och planer Du avslöjar hemligheterna hos, de mäktiga och de stora

 

Jag önskar dig all lycka, du behöver det ibland Jag hoppas du får en dag, som är spännande och grand Jag vill tacka dig för allt, du är en vän som vågar Jag vill säga dig att du är, en modig person

 

Grattis på födelsedagen, du är en detektiv Du söker sanningen bakom, varje mysterium och motiv Du ser båda sidor av, alla komplotter och planer Du avslöjar hemligheterna hos, de mäktiga och de stora!

 

 

Det var den 7 oktober, och det var hans födelsedag. Han hade sett fram emot den här dagen i flera månader, för han hade planerat att göra något speciellt. Han ville fira sin födelsedag med sina vänner, men inte på ett vanligt sätt. Han ville överraska dem med en hemlig fest på en hemlig plats.

Han hade hittat den perfekta platsen för sin fest: en övergiven bunker under jorden, som han hade upptäckt genom att följa ledtrådar från ett kryptiskt meddelande på internet. Han hade hyrt bunkern för en natt, och han hade smugit dit för att förbereda allt. Han hade tagit med sig mat, dryck, musik, ljus, ballonger och presenter. Han hade också skickat ut inbjudningar till sina vänner, men inte på ett vanligt sätt. Han hade skickat dem koder och gåtor, som de skulle lösa för att hitta vägen till bunkern.

Han var säker på att hans vänner skulle älska hans idé, för de var lika intresserade av konspirationsteorier som han. De brukade spendera timmar tillsammans på nätet, där de sökte efter sanningen bakom alla mysterier och hemligheter i världen. De trodde inte på det som media och myndigheter sa, utan de ifrågasatte allt och letade efter bevis och motbevis. De var övertygade om att det fanns en dold agenda bakom allt som hände, och att det fanns mäktiga krafter som försökte kontrollera människorna.

Han kollade på klockan och såg att det var dags att börja festen. Han tände ljusen och musiken, och väntade spänt på att hans vänner skulle dyka upp. Han hoppades att de skulle lyckas lösa hans gåtor och hitta bunkern, för han ville inte fira sin födelsedag ensam.

Men han visste inte att hans plan hade läckt ut till någon som inte var hans vän. Någon som hade sett hans inbjudningar på nätet, och som hade spårat honom till bunkern. Någon som inte gillade hans intresse för konspirationsteorier, och som ville stoppa honom och hans vänner från att sprida dem. Någon som hade ett eget uppdrag att skapa en ny värld.

Och den personen var ingen annan än den ryska presidenten Vladimir Putin.

Putin hade fått reda på att det fanns en grupp av unga människor i Sverige som var besatta av konspirationsteorier, och som hade planerat att fira en av deras födelsedagar i en övergiven bunker. Han hade sett deras inbjudningar på nätet, och han hade tyckt att de var farliga och dumma. Han hade bestämt sig för att sätta stopp för deras fest, och för att lära dem en läxa.

Han hade skickat ett team av agenter till Stockholm, som hade spårat bunkerns plats och förberett en attack. Han hade också skickat ett meddelande till den som fyllde år, där han utgav sig för att vara en av hans vänner, och där han sa att han var på väg till festen. Han hade lagt till en länk till en falsk webbsida, där han hade lagt upp ett videoklipp av sig själv.

Han ville att den som fyllde år skulle klicka på länken, och se videoklippet. Han ville att han skulle se hans ansikte, och höra hans röst. Han ville att han skulle veta vem som var hans fiende, och vad som väntade honom.

Den som fyllde år fick ett meddelande på sin mobil, från en av hans vänner. Han blev glad, och öppnade meddelandet. Han såg att det innehöll en länk, och han klickade på den. Han trodde att det var en hälsning, eller kanske en ledtråd till festen.

Men det var inte det.

Det var ett videoklipp, som började spelas automatiskt. Han såg en man i kostym, som satt vid ett skrivbord. Han kände igen mannen. Det var den ryska presidenten Vladimir Putin.

Han blev chockad, och höll andan. Han hörde Putin säga:

"Hej, min vän. Jag hoppas att du har en trevlig födelsedag. Jag har en present till dig. En överraskning. Du kanske undrar vad det är. Låt mig berätta.

Du och dina vänner är intresserade av konspirationsteorier, eller hur? Ni tror att ni vet sanningen om världen, och att ni kan avslöja de mörka krafterna som styr den. Ni tror att ni är smarta och modiga, och att ni kan utmana mig och min vision för en ny värld.

Men ni har fel.

Ni är inte smarta och modiga. Ni är dumma och naiva. Ni vet ingenting om världen, och ni kan inte avslöja något. Ni är bara ett gäng av nyfikna barn, som leker med elden.

Och nu ska ni brinna.

Jag vet allt om er och er fest. Jag vet var ni är, och vad ni planerar att göra. Jag har skickat ett team av agenter till er plats, och de är redo att attackera er. De kommer att slå ut er ström, låsa er inne i bunkern, och sedan spränga den i luften.

Ni kommer inte att överleva.

Det är min present till dig. Min överraskning. Min hämnd.

Jag hoppas att du gillar den.

Ha en trevlig födelsedag."

Videoklippet slutade, och skärmen blev svart.

Han kunde inte tro sina ögon, eller sina öron. Han kände hur hans hjärta bultade i bröstet, och hur hans händer skakade. Han tittade runt sig i bunkern, och såg ljusen och musiken, ballongerna och presenterna. Han tänkte på sina vänner, som han hade bjudit till festen. Han undrade om de hade fått samma meddelande som han.

Han insåg att han hade gjort ett stort misstag.

Han insåg att han hade satt sig själv och sina vänner i fara.

Han insåg att han hade utmanat Putin.

Och han insåg att han hade förlorat.

Han försökte att lugna sig, och att tänka klart. Han visste att han inte hade mycket tid, och att han måste agera snabbt. Han visste att han inte kunde ringa polisen, eller någon annan hjälp. Han visste att han var ensam, och att han måste rädda sig själv och sina vänner.

Han tog fram sin mobil, och försökte att kontakta sina vänner. Han skrev ett meddelande till dem, där han varnade dem för Putins plan, och bad dem att inte komma till bunkern. Han skickade meddelandet till alla som han hade bjudit till festen, och hoppades att de skulle få det i tid.

Han väntade på svar, men han fick inget. Han blev orolig, och undrade om hans vänner hade redan kommit till bunkern, eller om de var på väg dit. Han undrade om de hade sett Putins videoklipp, eller om de var ovetande om faran. Han undrade om de var i livet, eller om de var döda.

Han kände sig maktlös, och rädd.

Han hörde ett ljud utanför bunkern, som fick honom att rycka till. Det lät som ett skott, eller en explosion. Han sprang mot dörren, och försökte att öppna den. Men den var låst, och han kunde inte röra den.

Han insåg att Putin hade slagit ut strömmen, och låst honom inne i bunkern.

Han slog på dörren, och skrek på hjälp. Men ingen hörde honom, och ingen kom. Han var fångad, och han kunde inte fly.

Han såg sig omkring i bunkern, och såg en annan dörr. Det var en nödutgång, som ledde till en tunnel under jorden. Han sprang mot den dörren, och försökte att öppna den. Men den var också låst, och han kunde inte röra den.

Han insåg att Putin hade låst alla utvägar från bunkern.

Han kände hur paniken steg i honom, och hur hans andning blev snabbare. Han visste att han inte hade någon chans att överleva, och att han skulle dö snart.

Han tänkte på sitt liv, och på allt som han hade gjort. Han tänkte på sina vänner, och på allt som de hade delat. Han tänkte på sina drömmar, och på allt som han hade velat göra.

Han ångrade sig för allt som han hade missat.

Han ångrade sig för sin fest.

Han hörde ett annat ljud utanför bunkern, som fick honom att darra. Det lät som ett vrål, eller ett skrik. Han vände sig om, och såg något som han aldrig hade sett förut. Det var en drake, som flög över himlen. Den var stor och röd, och den hade eld i munnen.

Han kunde inte tro sina ögon, eller sina öron. Han undrade om han hallucinerade, eller om han drömde. Han undrade var draken kom ifrån, och vad den ville.

Han fick sitt svar, när han såg draken dyka ner mot bunkern. Han såg den öppna sin mun, och spruta ut en stråle av eld. Han såg elden träffa bunkern, och spränga den i bitar.

Han kände hur värmen slog emot honom, och hur smärtan skar genom honom. Han kände hur hans kropp brann upp, och hur hans liv tog slut.

Han dog.

Det var hans födelsedag.

Det var hans sista dag.

Det var Putins present till honom.

Det var Putins överraskning till honom.

Det var Putins hämnd på honom.

Det var Putins drake.

Det var slutet på historien om den hemliga födelsedagen.

Jag hoppas att ni tyckte att den var intressant och underhållande. ??
Prosa (Novell) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 132 gånger
Publicerad 2023-10-06 09:17Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
Definitioner av hegemoni
Substantiv
1
ledarskap eller dominans, särskilt av ett land eller en social grupp framför andra.
Tyskland förenades under preussisk hegemoni efter 1871
Synonymer:
ledarskapdominansdominionsöverhöghetframträdandedominansprimärmyndighetmaktbehärskningkontrollmaktregler suveräna tyrare:överväldigande övermaktprepotensförmaktprepollency
2023-10-06
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP