Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
Svenska staten försvinner på grund av likgiltighet.


SVERIGE HAR SKICKAT FEL FÖRSVARSMATERIEL OERHÖRT ALLVARLIGT

SVERIGE HAR SKICKAT FEL FÖRSVARSMATERIEL – "OERHÖRT ALLVARLIGT"


JUST NU: Sverige har skickat fel försvarsmateriel | Marcus Oscarsson

 


Enligt det amerikanska handelsdepartementet kontrollerar och begränsar den ukrainska regeringen strikt transitering, import och export av vapen, narkotika, kemiska och farliga ämnen och vissa läkemedels- och kommunikationsprodukter.

Det har dock förekommit rapporter om illegal överföring av militär utrustning till Ukraina. FN har varnat för de hot som utgörs av det storskaliga inflödet av vapen till en situation av väpnad konflikt. Den schweiziska regeringen har också vägrat att godkänna en begäran om överföring av krigsmateriel av schweiziskt ursprung till Ukraina.

När det upptäcktes att fordonen saknades larmade Ystads kommunledning Säkerhetspolisen, Säpo.


En välgörenhetssändning från Ystad till Ukraina innehöll terrängambulanser som donerats av Försvarsmakten till Försvarets tränare, men som inte fick säljas eller skänkas bort.

Ambulanserna var öronmärkta för att gå till länsstyrelsen och ansågs viktiga för det svenska totalförsvaret. Länsstyrelsen och Ystads kommunledning har anmält händelsen till Säpo.
Försvarsutbildarna är en frivillig försvarsorganisation som ger utbildningar för både det militära och civila försvaret. Regeringen har nyligen aviserat ett fjortonde stödpaket till Ukraina med annan försvarsutrustning.

Ukraina har reagerat positivt på Sveriges stöd med försvarsmateriel. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyy har tackat Sverige för att vara en pålitlig partner och vän. Ukrainas försvarsminister Andriy Taran har sagt att Sveriges donation av stridsvagnar och artilleri kommer att stärka Ukrainas försvarsförmåga och avskräcka rysk aggression. Ukrainas ambassadör i Sverige Ihor Sagach har uttryckt sin uppskattning för Sveriges solidaritet och engagemang för Ukrainas suveränitet och territoriella integritet.
Övriga genrer (Essä/Recension) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 112 gånger
Publicerad 2023-10-06 23:01Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
https://www.msn.com/sv-se/nyheter/utrikes/fn-chefen-m%C3%B6rdarrobotar-m%C3%A5ste-stoppas/ar-AA1hNQPr?ocid=msedgntp&cvid=87849d2f25494951a8902f8d85200877&ei=8

2023-10-07
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP