Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
Rumäner i ett tillstånd av chock skrattar på gatorna i Israel, vilket gör nyheterna mindre trovärdiga...


Många Rumänska medborgare i Israel vill inte repatrieras.

Raluka ?i Ana Baniciu, surprinse de atacul Hamas în Israel. „Am v?zut efectiv rachetele care se plimbau pe cer” - Stirileprotv.ro

 

Rumänska medborgare i Israel: Vissa rumäner som befinner sig i Israel vill inte återvända hem trots det pågående kriget. De har kontaktats av Rumäniens ambassad, men har valt att fortsätta sin semester. Över 800 rumäner har redan evakuerats med flyg.
Rumäniens utrikesminister: Luminita Odobescu har uttalat sig om situationen för rumänerna i Israel. Hon har sagt att ambassaden är i ständig dialog med dem och att de försöker repatriera dem så snart som möjligt. Hon har också uppmanat dem att följa de lokala myndigheternas instruktioner och att ringa ambassaden om de behöver hjälp.
Rumäniens ställning till konflikten:

Rumänien har fördömt de terroristiska attackerna mot Israel och uttryckt sitt stöd för Israels rätt till självförsvar. Rumänien har också betonat vikten av internationell solidaritet med Israel och beklagat offren för våldet.

Enligt uppgifter från Association of Romanian Journalists Abroad bor det cirka 400 000 rumänska judar i Israel. De har etablerat flera kibbutzer, moshavim och städer. Observera att denna siffra kan variera beroende på migration och andra demografiska förändringar.
Övriga genrer (Essä/Recension) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 79 gånger
Publicerad 2023-10-09 16:32Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
Jag rättar: Att återvända till landet hade sitt pris, även om många rumäner som var i Israel trodde att resan skulle stå för den rumänska staten." Staten hjälpte oss inte alls. För att återvända hem betalade vi 350 euro per person TAROM kom och tog pengarna. På flygplatsen var det många människor som åkte till Israel på pilgrimsfärd och inte hade pengar för att köpa biljetter. Många trodde att de skulle repatrieras på statens pengar, men det var inte det som hände", Ana Baniciu sa för Stirile PRO TV.
2023-10-09
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP