Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jag hade en lådsaskompis när jag var liten med svart mysigt hår.


pojken och vinflaskan

*
svider.
som om du
aldrig annars inte
tänkt tankar om döden
eller stirrat på glasmoln förr.
det har jag gjort, förra sommaren
och igår; pojken med hål sköt sina egna
fötter med tuggummikulor och jag log när han
skrattade sitt överlevnadsskratt och tog en fyra år
gammal vinflaska för att fira, tillsammans med sina plast-
flygplan och drömmar om sitt hemland i en svart harmoni
det lyste om. och stjärnorna var där för honom, ville leda
honom hem till mamma, pappa och systern Isadora.
det fastnade luft i hans svarta hår och han fyllde
vinglasen igen och igen, log och sa att inatt
var hans lyckonatt. jag skrattade till,
kastade såpbubblor i gräset.
men nu är han borta för
av mig fick han en
flygbiljett
hem.

*

                                                    




Fri vers av Paraply
Läst 591 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-08-17 15:18



Bookmark and Share


    ingvar VIP
Vad kan man utan att kapitulera för en sådan begåvad skribent!
Ingvar
2007-08-15

    Sushi
jag säger bara...wow! läste texten om zou och pojken utan hund, helt underbara! you go girl ;)
2006-08-25

  Samndra
Wow, Gud! (vrf säger man gud?? :P) vilken skön!! Vem e killen?? De e inte första gången du skriver om honom...//san
2006-08-18
  > Nästa text
< Föregående

Paraply
Paraply